Bert utsatt för komplott!




Ojojoj, stackars Bert Karlsson är upprörd i Aftonbladet om hur utsatt han var under sin tid i riksdagen;  "Jag drabbades enormt under min period i riksdagen. Det tog mig tio år att komma tillbaka - då var jag dessutom 200 miljoner kronor fattigare. I mitt fall var det centerpartiet som höll i bilan; den här typen av politisk förföljelse är nämligen gränslös inom det etablerade gänget."

Bert menar att hans politik, helt oprovocerat, kallats främlingsfientlig.

Värst är Marita Ulvskog som utsätter Bert för trakasserier helt utan grund; "Det här är samma typ av politiska arrogans och maktfullkomlighet som ligger bakom Marita Ulvskogs dåligt underbyggda beskyllningar om främlingsfientlighet. Ulvskog tar varje tillfälle att lättsinnigt, svepande och helt lögnaktigt göra jämförelser mellan sverigedemokraterna och ny demokrati."

Bert är så upprörd över att kallas främlingsfientlig att han hotar med lagliga åtgärder; "Sverigedemokraterna får tala för sig själva, men blanda inte ihop partiet med ny demokrati. Nästa gång Marita Ulvskog kallar ny demokrati främlingsfientligt, kommer jag att stämma henne!"

m... Har ett litet citat från dig Bert från din tid i riksdagen som gör Maritas utspel helt onödiga; "Zigenare står för nittio procent av alla brott mot svenska pensionärer".  Finns nog ett par till sådana om du vill ha Bert?

Stackars Bert. Så långt ifrån rasism man kan komma ju!

Artikeln:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3149348.ab

Johan Staël svårt sjuk!



Staël von Holstein är mest känd för en allvarlig och sällsynt form av jantelags-tourettes som bara återfinns hos extremfalls-narcissister och som nådelöst drabbar vartenda debattinlägg han skriver med en våldsam kraft. Mycket sällan lyckas han hålla sig från frestelsen att hysteriskt tjata om hur utsatt han är för denna fruktansvärda förteelse. Att vi andra inte ingriper och försvarar den stackars it-miljonären är ännu ett exempel på jantelagen. Nä, nu ska jag inte skriva mer, kan vi inte alla komma överens om att kväva det onda i sin linda? Vore kanske lättare om han inte satt i statens kulturråd i och för sig...

Tack Daniel Suhonen för att någon äntligen ifrågasätter vansinniga Johan Staël von Holstein och hans utom-denna-världen- vanvettiga resonemang om kultur och kapitalistiska förebilder.

Läs artikeln:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article3151375.ab

Katitzi och rättvisan




Om romerna får vi inte lära mycket, speciellt inte i skolan. Om förintelsen får vi lära oss om judarnas grymma öde, att europas romer utrotades i procentuellt större utsträckning är det få som hört talas om. Judarna kompenserades (om man nu kan kompensera ett folkmord) med ett eget land, en kollektiv europeisk skuld vilken gav möjligehetn att styra detta land på skamliga maneér. De miljoner som naziregimen hållit undangömda på hemliga bankkonton i Schweiz har gjorts anspråk på att användas för skadeståndsersättningar till överlevande judar. Men romer nämns inte. Sverige har inte bett om ursäkt för sin historiska och politiskt tillämpade antiziganism som mördade, deporterade och vägrade romer skydd undan nazismen.

Folke Bernadottes vita bussar fraktade uteslutande judar, de enda romer som kom med i den räddande frakten till Sverige var två små romska flickor som låtsades vara judiska. En av dessa var Katarina Taikon, författaren till boken Katitzi. Romerna lämnades åt sitt öde. Och så är det än idag i stora delar av Europa. Vem bryr sig? Inte våra politiker i alla fall. Här räknas romer fortfarande till en andra klassens medborgare, finska romer låg överlägset högst på listan när man i en undersökning om rasism frågade svenskar vilken folkgrupp de sist av alla skulle välja att ha som grannar. Fortfarande idag är tattare ett skällsord, ett skällsord med en blodig och smärtsam historia de flesta inte har en aning om. För vi får ju inte lära oss.

Mellan 1935 och 1975 tvångssteriliseras hundratals romska kvinnor i Sverige - den enda minoritet som systematiskt utsattes för övergreppet, enligt Steriliseringsutredningen. I sin bok "Kris i befolkningsfrågan" (1934) föreslår Alva och Gunnar Myrdal en drastisk lösning: "I närmsta planet ligger den radikala utsovring av höggradigt livsodugliga individer, som kan åstadkommas genom sterilisering." Året därpå förordar Svenska Dagbladet en "human utrotning av tattarsläktet". Sterilisering av oönskade folkslag beskriven som om det handlar om ett envist ogräs - så var vi i det här landet. Var är ursäkten?

Zigenarjakt var under århundraden ett populärt fritidsnöje bland den europeiska adeln. 1826 listar en friherre von Lenchen sina jaktbyten: "En zigenarkvinna och hennes spädbarn." Var är ursäkten?

Under andra världskriget var Sveriges gränser stängda för romer på flykt undan nazisterna. Var är ursäkten?

Omkring 100.000 kosovoromer är på flykt. I Italien utsattes Neapels romer för en pogrom i maj, då deras läger brändes ned av lokalinvånare. Förföljelserna är sanktionerade från högsta ort. Den 26 juni föreslog Italiens inrikesminister ett etniskt register över landets romer, inklusive barn, med hjälp av fingeravtryck. "Vi saknar de grundläggande rättigheterna", konstaterade Vuolasranta. Europas romer befinner sig i samma situation som för hundratals år sedan. Än i dag tvekar många inför att öppet erkänna sin tillhörighet till vad som åtskilliga européer ser som en lägre stående ras. Medan antisemitismen är allt annat än rumsren är antiziganismen alls inte lika tabubelagd.

"Zigenare står för nittio procent av alla brott mot svenska pensionärer", påstod till exempel ny demokratis dåvarande partiledare Bert Karlsson i Almedalen 1992. Han är sedan länge tillbaka i värmen.

"I Sverige anser vi oss ligga i framkant när det gäller mänskliga rättigheter. Vi påtalar gärna mindre demokratiska länders fel och brister och bidrar med fredsbevarande styrkor till världens oroshärdar. Men trots vår rättmätiga stolthet över de demokratifrämjande insatserna är tiden kommen för en uppgörelse med våra egna brott mot de mänskliga rättigheterna. Den inhumana behandlingen av romerna är ett sådant brott." - Lisa Bjurwald.

Dags att göra något?

http://www.aftonbladet.se/kultur/article3142135.ab

RSS 2.0