Oklar väg för Musharraf

image36

Vad ska Musharraf göra nu? Fördöma ett dåd som hela världen fördömmer räcker inte. Hans chanser till fortsatt eget presidentsäte har ju klart ökat nu om man säger så. Det står klart att Pervez Musharraf tjänat rent kallt politiskt på att Bhutto inte längre kommer att kunna utmana hans maktmonopol genom kravet på en delning av makten. Frågan är om hans presidens och makthavande kommer att få en tillräckligt unken lukt efter mordet på Bhutto för att en avgång eller något sorts maktavkall kommer att kunna bli aktuellt.

Men det känns inte som att avgå är  Musharrafs stil. Dessutom är han för viktig för USA för att det skulle kunna bli möjligt, och att Bush, innan valet, skulle hitta en ny knähund i kaoset och det upptrappade våldets Pakistan känns föga trovärdigt...

Ikväll firar fundamentalisterna

image35

Benazir Bhutto är död. Min pappa ringde mig nyss och berättade att hon blivit skjuten. Känns så jävla sorgligt. Har gått och väntat på den dagen hon ska återvända till Pakistan och när hon gör det så blir hon mördad. Bhutto har överlevt så många försök på hennes liv att hon nästan kändes odödlig för mig. En stark, rakryggad och så förbannat modig kvinna kan på något vis inte dö på det viset, skjuten framifrån och bakifrån. Avrättad på väg för att hålla ett möte. Ikväll firar fundamentalisterna att de tystat en stark kvinna, en modig och smart kvinna vars legend inte kan tystas genom en kula i nacken och en i bröstet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1529883.ab

"dö miit iss littell redd..."

image34

Jag har inte följt Bonde söker fru- grejen men häromdan kollade vi på nån sorts recap av alla avsnitt, typ ett reprismarathon som vi slökollade på. Jessica och bonden Karl-Petter (namnet- haha) fick åka på en romantisk semester till Portugal. Dom satt och åt på en restaurang som är omnämnd i Guide Michelin, alltså en sjukt bra restaurang, men Jessica tyckte att hennes kött var lite rött. Det var nåt sorts nöt och det var typ well-done, inte ens medium som jag själv skulle valt om det var en så fin restaurang (och därmed fint kött) men tjejen ba "itt iss littell redd".

Efteråt sa hon det bästa jag hört i tv, ever, "asså menyn borde vatt på svenska, men den var på ett annat land, som ä dä hära landet då. Å jag fatta inte. Det var på engelska också, så då kunde man ju tänka lite liksom. För jag visste att 'fish' är fisk å då fattar jag att det där andra ordet var 'kött' å då tog ja kött". Okej, bästa, nånsin. "Menyn var på ett annat land, och det var det hära landet". Kommentarer överflödiga. Hon klagade i alla fall på maten på en två-stjärnig och skickade tillbaka en well-done stek till köket för att få den påstekt. Krävs en riktig konnäsör....

RSS 2.0