Ikväll firar fundamentalisterna

image35

Benazir Bhutto är död. Min pappa ringde mig nyss och berättade att hon blivit skjuten. Känns så jävla sorgligt. Har gått och väntat på den dagen hon ska återvända till Pakistan och när hon gör det så blir hon mördad. Bhutto har överlevt så många försök på hennes liv att hon nästan kändes odödlig för mig. En stark, rakryggad och så förbannat modig kvinna kan på något vis inte dö på det viset, skjuten framifrån och bakifrån. Avrättad på väg för att hålla ett möte. Ikväll firar fundamentalisterna att de tystat en stark kvinna, en modig och smart kvinna vars legend inte kan tystas genom en kula i nacken och en i bröstet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1529883.ab

Kommentarer
Postat av: Även om...

Hon gjorde en milstolpe men blev på vägen korrupt och gridig. Även om hon skulle ha gjort ett bättre jobb än den avsatte diktatorn får detta inte glömmas.

2007-12-27 @ 17:32:03
Postat av: missellen

Frågan om korrumption är skitsvår i Pakistan eftersom att vartenda president anklagats, samt flertalet avsatts pga av anklagelser om korrumption. Många experter menar att korrumptionsanklagelser i en del av dessa fall är antagonisters sätt att sabba förtroende för de folkvalda för att göra stödet för militärkupp stadigare och legitimare.

Men självklart, misstankarna ska tas på allvar och eventuella överträdelser ska ju absolut vägas in när man bestämmer sig för vilken bild man ska ha av Bhutto. Allt ät ju inte svart-vitt.

2007-12-27 @ 19:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0