Vaddå flumskola?

image41


Jan Björklund är en vän av ordning. Så mycket att han sänker gränsen för betyg till första klass istället för i sjunde. "Vi måste rensa bort flumskolan" säger Björlund. Vaddå flumskola? När jag gick i mellanstadiet hade vi en ex-överste utanför matsalen som slet mössor och kepsar av folk (även av cancersjuke killen som skämdes för sitt kala huvud och som dog nåt år därpå). Mössorna slänge militären i papperskorgen.

Lärarna skrek åt oss redan då, precis som du önskar Jan, och ett par av dom krävde att vi skulle stå militäriskt uppställda utan att det hördes att man andades innan de gick med på att starta lektionen. Tyskaläraren slängde en stol på en elev som var pratig och gympaläraren rev i vanisnne sönder elevernas serietidningar även om de lästets på rasten. Det skreks och hotades, vi fick kvarsittning och blev skickade till rektorn om vi var jobbiga. När jag var sju fick jag kvarsittning för att jag inte skrev fin skrivstil. Det är alla dom här grejerna som gör att jag minns skoltiden med ett bistert hånflin, tror dom att vi lär oss om vi hela tiden måste tänka på att inte bli utskrikna inför en hel matsal eller varför inte aula? Tydligen tror Jan Björklund att det behövs ännu hårdare fasoner, detta då ovanstående händelser tydligen inte var mer än flumfasoner.

Inte för att vara sån...


De här bilderna föreställer fösvunna ungen Madeleine, en innan försvinnandet samt en, av FBI gjord, gissning av hur hon kan se ut nu. Men ett litet frågetecken här-  tjejen är fem år hon har väl inte rynkor än? Både under ögonen och längs med kinderna är hon fårad som en gammal hobbit. Skäggskuggan över haka och överläpp känns väl lite sådär trovärdig den också? Stackars Maddie... Folk lär ju sluta leta.
image40image39

RSS 2.0