Det finns många Dano

image42

Härom veckan intervjuades Original Gangsters ledare Denho "Dano" Acar i Uppdrag Granskning. Han lever i exil i Turkiet, på flykt undan väntande åtal för diverse brott i Sverige. Dano berättade om sin syn på den kriminella verksamhet han driver. Efter ett tag kom han in på sin barndom- bakgrunden till att han är den han är idag. Det var en sorglig historia om systematisk misshandel, om att bli övergiven, inte sedd och om att tvingas växa upp föräldralös utan att samhället ryckt in ens när det började gå åt helvete.

Dano är en produkt av samhällets svek och brist på bry. Och det jättesvarta som kommer i hans ögon när han pratar om samhällets svek talar sitt eget språk- den övergivna, föräldralösa pojken har inte glömt.

När jag jobbat med ungdomar har jag sett Dano Acar ett tiotal gånger- fast i andra småkillar och tjejer som har haft det på samma sätt. Ett exempel är att samhället inte rycker in när ett barn blir misshandlat hemma, för "så är det ju tyvärr i deras kultur" som lärarna, skolkuratorerna och socialsekreterarna gärna uttrycker sig.

Svenska samhället överger de svagaste när det blir lite läskigt och man snuddar vid risken att bli kallad rasist. Faktum är ju att vartenda en av de eftergifter man gör för etniska minoritetsgrupper är sådana som skadar de svagaste inom den gruppen istället för att stärka de positiva kulturella inslagen- ett exempel är månggifte ett annat att man blundar när föräldrar låter gifta bort sina småflickor med mycket äldre män.

Däremot är Sverige jävligt bra på att säga ifrån om något stör svenskarna själva- för inte fan ska vi ha nån moské som stör våran vardag med sina ljud och de människor den drar till sig, och i helvete att vi ens ska behöva titta på någon som bär burkha eller en traditionell romsk klädsel.

Det finns bara en förklaring till hur vissa "kulturella" egenskaper (om det nu är kulturellt någonstans att slå sina barn) inte inskränks trots att de bryter mot lagen, och den förklaringen är att man faktiskt skiter i hur Dano har det hemma, om hans pappa slår honom eller om han är på väg brant utför. Sålänge vi slipper se eller fumlandes ta itu med eländet kan det vara någon annans ansvar, eller ingens om vi sitter trångt till.

Om någon sett Dano som något annat än en kriminell svartskalle och haft ryggrad nog att ta honom ifrån det inferno han hade hemma, för gott. Om någon orkat visa honom vad kärlek, empati och tålamod betyder hade han inte suttit där han sitter idag, med blanka svarta ögon.

http://intressant.se/intressant

Kommentarer
Postat av: ahmed

du är bäst!

2008-02-03 @ 12:25:52
Postat av: janne

Man måste inte bli en djävul bara för att man haft en svår barndom...

2008-02-05 @ 09:45:08
Postat av: misswede

Hej & hå... det var bra "sagt". speciellt det där med att när det är något med "svenskarna" själva så går det fortare att klaga. Varför tar man i så mycket med Dano? För att han står som ledare då förstår jag. Det finns en 15-16 åring nära dig som skulle ta knark istället & smälla in en kniv i okänd person för en tusenlapp, varför sägs inget om det? Dano är inte mordmisstänkt & har aldrig varit, han tar andras pengar, jaha... och sitter halva livet för det. Hela Sverige inte bara lever på att vi var fega i 2:a världskriget & NU sponsrar USA i kriget i Irak genom utrustningen vi producerar till dem (min bror jobbar där i Småland) och skulden vi har till USA är ett antal x kronor. Banden till landet i väst märks på viktiga sätt. Kom bort ifrån denna personförföljelse med en gång, är han hela Sveriges papperskorg?

2008-07-13 @ 10:19:21
Postat av: O

Du målar upp det jävligt svart o vitt. Tyvärr så är det inte så lätt att ta något barn ifrån föräldrar som är dåliga. Många som jobbar inom socialen gör sitt bästa och började jobba där för att faktiskt hjälpa barn... så det du säger är ju skitsnack pretty much. Nästan alla gör sitt bästa. Man kan inte skylla på samhället.

2009-04-10 @ 12:59:41
Postat av: Patrik Socio

Ja sjalvklart ska en kriminell blattejavel som orsakar lidande for andra inte fordomas pa nagot vis eftersom han haft en "dalig barndom", medan entreprenorer* som skapar arbete och valstand at andra ska fordomas for att han ar hard i tonen, oavsett barndomsberattelser, de du inte tankt en tanke att begrunda. Avskyr avskyr avskyr manniskor som du.



*Johan S v H

2010-07-29 @ 15:58:41
Postat av: Anonym

vart kan man hitta intervjun

2010-09-23 @ 21:21:23
Postat av: Snabbis

de är inte så att de är bara "blattar" som sitter inne för misshandel, rån, mord, sexuellt trakaseringar, ni hade en polis chef som köpte sex hahah ? skönt att vara lite stolt svenne när man vet att ens polis chef köper sex? hur roligt är det egentligen? Dano, han kör så som han kör alla tycker o tänker olika! men va stolt svenne du där ;), för de va din polis chef som köpte sex inte nån blatte som lekte cool o drog fram en pistol o hota till döds. lycka till med dina rasistiska åsikter i framtiden. skojare som trodde att han hade några polare.

2010-10-04 @ 15:35:24
Postat av: lol?

Man kan ju inte bortförklara kriminellt beteende med att han fick lite däng som barn. Alla människor ska ta ansvar för sina handlingar. Kan bara hålla med 'Patrik Socio', jag avskyr avskyr AVSKYR människor som du.



@Snabbis

Det är omöjligt att förstå vad du menar när du skriver så osammanhängande. Vad har polischefen som köpte sex med någonting att göra? Förövrigt stavas det inte "polis chef" utan polischef. Om du inte kan svenska så använd google translate och översätt från ditt jävla språk, då kanske dina inlägg blir lite begripligare iallafall.

2010-10-27 @ 20:27:31
Postat av: Anonym

dano är pedo

2011-01-05 @ 19:40:36
Postat av: Anonym

Dano är absolut inte pedofil. Visst är hans flickvän/fästmö mycket yngre, men jag som står hans flickvän nära vet att det är kärlek, och i deras fall spelar åldern absolut ingen som helst roll. Hon älskar honom, han älskar henne så var det med den saken. Att sedan kalla honom pedofil va bara barnsligt, löjligt och väldigt onödigt!

2011-08-22 @ 20:13:07
Postat av: Anonym

Dano är absolut inte pedofil. Visst är hans flickvän/fästmö mycket yngre, men jag som står hans flickvän nära vet att det är kärlek, och i deras fall spelar åldern absolut ingen som helst roll. Hon älskar honom, han älskar henne så var det med den saken. Att sedan kalla honom pedofil va bara barnsligt, löjligt och väldigt onödigt!

2011-08-22 @ 20:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0