Äntligen ifrågasätts sjuktalen

image43


Dagligen kommer rapporter om hur sjukskrivningarna minskar i Sverige, tack vare regeringens hårda tag mot fusk och kanske också att "det ska löna sig att jobba!" är vad vi ska tolka rapporterna som. Jag spyr. Inte en jävel vill ligga hemma och vara sjuk i en evighet, inte en jävel vill stå utanför samhället och betraktas som en belastande paria, leva på småpengar och ständigt tvingas förnedra sig hos den maniskt ifrågasättande försäkringskassan. Det är jag helt övertygad om. Det finns inte ett land i världen där vi jobbar så mycket som i Sverige, det är fastslaget. Ändå anklagas svenska folket konstant för att fuska och fiffla.

Regeringen ska ta hårdare tag mot alla dumma låtsassjuka människor som lever loppan för kassans fem lax i månaden, alla snikna småbarnsföräldrar som konstant fuskar med VAB och andra fattiga eländen som får bidrag för att kunna njuta av livet medans resten av oss jobbar och sliter. Fuskare hela bunten alltså. Att svenskarna tar att bli anklagade för att vara oärliga när vi jobbar ihjäl oss i det här eländiga slasket är helt otroligt. Dessutom röstar vi på dom som anklagar oss.

I dagens Aftonbladet finns en artikel om Lars-Olof 59 som inte kan använda sina armar. Lars-Olof föddes med en funktionshindrad arm. Det har aldrig hindrat honom från att jobba. I 40 år arbetade han som bilreparatör med sin friska högerarm.
- De sista 20 åren jobbade jag med truckar och entreprenadmaskiner, ofta ett tungt arbete.

Paradoxalt nog gav högerarmen upp i samband med en datakurs, arrangerad av arbetsförmedlingen.

- Det var inte konstigt att armen var sliten. Jag brukar skämtsamt säga att den har jobbat i 80 år. Den har fått jobba för två, säger han.

Lars-Olofs läkare sjukskrev honom men försäkringskassan visste tydligen bättre. "Kan du se så kan du jobba" fick killen höra och sjukförklaringen från läkaren var tydligen inget värd.

 

För ett par år sen rapporterade media att Försäkringskassans tjänstemän får påökt för varje sjukskrivning de nekar ersättningsrätt. Det var en god nyhet förstod man för att det intervjuades en massa glada politiker och chefer på kassan som såg fram emot lite bonus för varje nej. Ingen av de stora medierna gick djupare än så i en granskning av det nya regelverket, det var bara bra att man gett tjänstemännen incitament att i större utsträckning neka folk ersättning vilket skulle fylla på mer pengar i statskassan. Inte en enda av dagstidningarna eller nyhetsprogrammen diskuterade hur pass objektiv bedömningen skulle bli om en av slutsatserna innebar löneökning, presentkort eller biobiljetter.

Vi blir behandlade som skit av våra folkvalda. Männsikor som Lars-Olof som jobbat hårt hela sitt liv, trots ett handikapp, blir pissad i aniktet när han söker "tillåtelse" att få vila när hans arbete har invalidiserat honom. Det mest sinnessjuka är att han bara hade ett par år kvar till pension, men tydligen har han inte gjort tillräckligt för staten under sitt långa yrkesverksamma liv för att få någon sorts empati. Vi borde skämmas över att det är så här, att vi skattar multum för att vi ska kunna bli skyddade om vi skadas men när vi väl behöver det blir vi misstrodda, nekade och utsatta för "hårdare tag". Fy fan vad osmakligt.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1783198.ab

Kommentarer
Postat av: Ulf

Förstår inte hetsjakten på F-kassan - vore det inte bra om Lars-Olof kunde få ett jobb som han kunde klara av?

Var det inte uppe i Norrland där det åtminstone för ett par år sedan
hade snittsjukskrivningstal på 50 dagar om året!
Människor som förmodligen sorterades ut som sjuka men förmodligen säkert kunde göra något annat än att bli sjukpensionär.

2008-02-07 @ 17:38:23
Postat av: Farsan

I jakten på fuskare sparas det inte på krutet. Om sedan ett antal helt oskyldiga drabbas hårt betyder inget för FK. De gör ju inga fel ty det följer bara order uppifrån.
Det gäller att klart för sig att i Högerns Sverige skall man vara frisk, ung, ha ett arbete och vara rik för att ha ett människovärde. Uppfylls inte dessa baskrav är man en parasit som skall bort. Och FK är ett av verktyg i denna rensning.

2008-02-07 @ 18:22:26
Postat av: NisseH

Snart är enda giltiga frånvaron eget dödsfall och tom det kanske inte är giltigt.
Som FK resonerar kan ALLA jobba. Den som är totalförlamad men kan prata kan ju jobba som telefonförsäljare osv.

2008-02-07 @ 18:23:01
Postat av: Lars Karlsson

Nästa steg blir att friskförklara alla förtidspensionerade ( för de flesta av oss kan se ), och sätta dom på A-kassa. Och efter att att man blivit utförsäkrad så är det bara att samla ihop alla i gamla övergivna gruvhål och få bort oss ur utanförstatistiken.

2008-02-07 @ 19:30:52
Postat av: Skarus

Nazisterna följde också bara order.

2008-02-07 @ 22:41:57
Postat av: Gonyo

Okej att det är skönt att vara riktigt arg, och det är ju sa mzcket lättare om man helt skiter i fakta. Det är ju jobbigt att sätta sig in i. Läsa böcker, statistik och annat elände. Da är det skönare att bara vara riktigt förbannad. Du betalar ju massor massor med skatt och skall väl då ha rätt att vara sjukskriven, mammaledig, sjukpensionär, komvuxstuderande etc hur mycket som helst. Tar pengarna ändå slut sa är det moderaterna som tagit dem. De kan ju inte vara slut, vi arbetar ju mest i världen. Det är ju fastställt. (Förutom att det är rena skitsnacket, i sjävla verket har svenskar få arbetade timmar i en internationell jämförelse. Däremot har vi mest sjukdagar i hela världen. Dessutom sjukdomar som inget annat land känner till...) Fortsätt vara arg du, lata gnällspikar har vi för få av.

2008-07-08 @ 23:02:06
Postat av: ellen

Gonyo- ja, visst är jag en hemsk bitterfitta. Fattar ju noll och är ju helt sjukt oinsatt och desinformerad. Det gör mig nästan ännu argare! Leta lite mer i dina intressanta och spekulära fakta om det sociala tillståndet i latmaskarnas Sverige du, om du har tid dvs, gissar att en kul typ som du måste ha en hel massa festligheter i ditt liv?



p.s. du har inte tänkt på att "vi jobbar mest i världen" kanske kommer sig av att vi har störst del av befolkningen i arbete då fler kvinnor förvärvsarbetar i Sverige än i något annat land? d.s.



kRaMizZzZzar

2008-07-21 @ 01:35:02
URL: http://missellen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0